Labris UTM günden güne gelişen ve karmaşıklaşan internet bazlı tehditlere karşı bütünleşik bir güvenlik sağlarken, aynı zamanda 5651 sayılı kanundaki yasal yükümlülükleri de karşılayan; kullanıcılarının iş yapma biçimine uyum sağlayabilen, gereksiz modülleri değil de ihtiyacınız dahilinde modülleri alabileceğiniz EAL4+ seviyesinde üretim yapan(Common Criteria (Ortak Kriterler) kritik güvenliğe sahip ağlarda kullanılan ürünler için düzenlenmiş dünyanın ortak kriteri, ISO standardıdır. ) dünyanın sayılı, Türkiye'nin tek ağ geçidi firması tarafından üretilen yeni nesil ağ güvenliği donanımıdır.
Labris yeni nesil uygulama tanıma, merkezi kullanıcı dizini, IP itibar ağı, SMS'le misafir yetkilendirme, cihaza bütünleşik loglama ve raporlama, dağıtık cihazların izlenmesi, merkez politikaların uç cihazlarda uygulanması gibi sektörün ihtiyaç duyduğu konularda öncülüğünü sürdürmektedir.
Labris networks bünyesinde bulunan CWL (Cyber Warfare Lab) ile Labris UTM ürün altyapısında kullanılan gelişmiş teknoloji ve güncel kritik savunma önlemleri, riskleri iyi tanıyan, yaratıcı bir ekip tarafından geliştirilmektedir ayrıca CSS (Close Security Support) ile teknolojik olarak gelişmiş özellikler sunmanın yanında, size bir çözüm ortaklığı da vaad eder. Kullanıcıların yakınında, onların isteklerine ve ihtiyaçlarına duyarlı bir ürün ve süreç yönetimi uygular. Bu kapsamda onların ihtiyaçlarına uygun SLA paketleri sunar. Buda sektörde UTM i bir adım önde ilerleten başlıca faktörlerdendir.
Labris UTM de tüm güvenlik ihtiyaçlarınızın çözümü mevcuttur.
15’den fazla kategoride 2000’den fazla uygulama imzasına sahip Labris UTM, Uygulama Bileşenlerinde Hakimiyet Kullanılan derin paket ve akış inceleme (DPI) teknolojileri sayesinde, uygulamalar, uygulama fonksiyonları ve hatta uygulama içinde yer alan uygulama parçacıkları üzerinde hakimiyet kurarak, güvenlik duvarı politikalarında bu bilgilerden yararlanmayı mümkün kılmaktadır.
Filtre+ modülü Labris’in şu ana kadar sunmakta olduğu web filtre kara liste veritabanına ek olarak sunulan veritabanı olup çok daha geniş bir içerik sunmaktadır. Bu veritabanı ile 500 milyon üzeri URL, 6 milyar üzeri web sayfası 150’den fazla farklı kategoride tanımlanmış şekilde sunulmaktadır.
IPS+ modülü 75’den fazla kategoride 20.000 zafiyet imzası tanımlanmış şekilde sunulmaktadır.
Modüller ayrı bir lisans dahilinde sunulmaktadır.
Yeni nesil güvenlik cihazlarının bir gereksinimi de gerekli olabilecek kullanıcı bilgisini dış sistemlerden sorgulayabilmek, bu bilgileri cihaz içi bir merkezi yetkilendirme sistemi kapsamında tek noktadan kullanabilmek ve uygulama veya uygulama parçacıklarını bu kullanıcı bilgisiyle kontrol altına alabilmektir.
Kullanıcı bilgileri toplayan dizin modülleri:
Labris WAUTH+, her kurumun misafir kullanıcı türü ve misafir yetkilendirme senaryosuna göre esnek çözümler sunabiliyor.
Misafir kimi zaman otele, restorana gelen bir müşteri, kimi zaman yurtta kalan bir öğrenci kimi zaman binlerce fuar,kongre ziyaretçisi, kimi zaman da hastaneye ziyarete gelen hasta yakını olabilir. Bu misafirlerin internet ağınızdan beklentileri, ağda kalış süreleri, topolojinize bağlı olarak ağa dahil olmak için nasıl yetkilendirilecekleri tamamen farklılık gösterebilir.
Türkçe ve İngilizce arayüz desteğine sahip web tabanlı yönetimi ile Labris WAUTH+ bilgi seviyesi fark etmeksizin her personelin yönetebileceği kolaylıktadır. Arayüz üzerinden, online ve tüm misafir kullanıcıların izlenebildiği ekranlar sunar. Web tabanlı yönetim sayesinde istenilen her yerden bağlanarak gelişmiş yetkilendirme altyapınızı yönetebilir ve kurallar oluşturabilirsiniz. Misafir kullanıcıların ağınızda fazla yük yaratmaması için gereken bant genişliği ve süre bazlı kısıtlamalar yapılabilir. Web raporlama arayüzü üzerinden yine misafir kullanıcılara ait detaylı raporlar alınabilir.
Anlık Trafik İzleme (Network Visibility) Modülü, mevcut trafiğinizin görsel analizini gerçek zamanlı olarak yapar.
Aracın önemli fonksiyonları;
Labris ürünleri için geliştirilmiş web tabanlı etkileşimli log izleme, arama ve NoC pana sistemidir. Bu sayede Labris UTM veya Labris LOG kullanıcıları cihazın ürettiği tüm logları web tabanlı akan ekranlardan izleyebilecek, log akarken filtreleme yapabilecektir.
Operasyonel loglar, güvenlik logları ve fonksiyon logları izlenebilirken, pano üzerinden kişiselleştirme gibi özelliklerle kolay bir yönetim sağlanmış olacaktır. Bu log raporlarını bir çok formatta dışa aktarmakta mümkündür.
Cihazlar üzerinde toplanan loglar yine cihazlara bütünleşik entegre raporlama modülüyle grafiksel, idari yöneticilerin de kolaylıkla anlayabileceği, hızlı bir analiz aracı sunmaktadır.